Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Europees Parlement Verkiezingen Kandidaten

Europees Parlementsverkiezingen 2024: Kandidatenlijsten bekend

Stemmen voor nieuw Europees Parlement

Op 6 juni 2024 vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Tijdens deze verkiezingen kiezen we de vertegenwoordigers die namens Nederland zitting zullen nemen in het Europees Parlement in Brussel. De definitieve kandidatenlijsten zijn bekend en op deze pagina vindt u alle informatie over de kandidaten, hun programma's en de wijze waarop u kunt stemmen.

Belangrijke datum: 6 juni 2024

Noteer alvast 6 juni 2024 in uw agenda, want op deze dag kunt u uw stem uitbrengen. De stembureaus zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. U kunt uw stem uitbrengen op het stembureau dat bij uw woonadres hoort.

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn belangrijk omdat het dagelijks bestuur van de Europese Unie hieruit voortkomt. Het Europees Parlement heeft de bevoegdheid om EU-wetgeving goed te keuren of te verwerpen, en heeft ook een belangrijke rol bij het toezicht op de Europese Commissie.

Door uw stem uit te brengen, kunt u invloed uitoefenen op de toekomst van de Europese Unie en de koers die we de komende jaren varen. Informeer u goed over de kandidaten en hun programma's, en maak op 6 juni 2024 uw keuze. Uw stem telt!


Comments